Chtěli byste se stát realitním makléřem?



Toužíte po práci, která bude dobře ohodnocená a zároveň vám umožní organizovat si volný čas podle sebe? Pokud vás k tomu aspoň trochu zajímají reality, chcete pomáhat druhým shánět bydlení snů a být tak trochu psychologem, finančním poradcem a právníkem, volba je jasná. Staňte se realitním makléřem!

Realitní makléři jsou veřejností mnohdy vnímáni zbytečně negativně. Lidé si myslí, že jde jen o pracovníky, kteří se snaží klientům vnutit bydlení, aby sami měli spoustu peněz. Ano, plat realitního makléře nemusí být zrovna malý, záleží však na jeho schopnostech. Největší výdělky mají obvykle ti, kteří jsou empatičtí a dokážou klientům rozumně poradit. Správný makléř je totiž spíš takovým přítelem, jenž poradí.

Místo vzdělání je potřeba chuť k práci

Ptáte se, jak se stát realitním makléřem? Nepotřebujete k tomu žádnou speciální školu ani zkušenosti. Mnohem důležitější je chuť pracovat sám na sobě a také pro lidi. Tituly opravdu nejsou rozhodující. Záleží spíš na tom, jak dokážete uspokojit potřeby konkrétních klientů. Je důležité je poznat, pochopit a nabídnout jim to, co chtějí.

Čas si zorganizujete podle sebe

Máte chuť jednat s lidmi a bořit zažité předsudky? Právě nadšení je u práce realitního makléře důležité. Nikdo vám totiž nebude určovat, co a kdy máte přesně udělat. Pracovní činnosti stejně jako volný čas si rozvrhnete sami. Jde tedy o povolání, které se dá velmi dobře skloubit s rodinou. Úspěšnými realitními makléřkami se často stávají i ženy.

Jak vypadá běžný den makléře?

Práce v realitách je velmi rozmanitá. V kanceláři sedíte minimálně, většinu času strávíte v terénu, ať už prohlídkami nemovitostí, nebo schůzkami s klienty. Vaší denní náplní jsou telefonáty, komunikace se zákazníky, řešení smluv a financování. Nudit se rozhodně nebudete.

Láká vás realitní makléř práce? Zkuste to v realitní kanceláři RE/MAX ANDĚL. Zkušenosti zde roli nehrají, berou i nováčky. Je jedno, zda hledáte jen přivýdělek při mateřské dovolené, nebo zaměstnání na plný úvazek. Vše záleží na tom, jak moc budete nadšení a ochotní pracovat. Nejdříve začnete s 50 procentní provizí z každé transakce, jako zaběhnutý makléř budete dostávat 80 %. To zní lákavě, ne?