Zařizujeme byt. Jak správně vybírat nábytek?

Plánujete rekonstrukci nebo zařizujete nový byt? V každém případě je dobré správně vybrat nový nábytek. Tento krok naštěstí není příliš složitý, ale vyžaduje systematický postup. Co je důležité a čeho se vyvarovat? To vše se dozvíte v tomto článku.

Udělejte si plánek

Aby v místnosti všechno zapadalo do sebe, je potřeba vytvořit si plánek, díky kterému nám budou jasné rozměry jednotlivých kusů nábytku. Zkuste si vytvořit několik různých variant a zohledněte své potřeby místa pro ukládání věcí. Pokud máte atypicky řešený byt, nebo toužíte po profesionálním řešení, obraťte se na bytového návrháře, který vám vytvoří návrh s rozměry a většinou i přibližnou vizualizací výsledku.

Praktické vlastnosti a vzhled

Každý kus nábytku je originální, což je potřeba zohlednit při výběru jednotlivých druhů. Jinak postupujeme při hledání dokonalé skříně a rozdílné parametry nás budou zajímat u postele. V každém případě jsou důležité rozměry a praktické vlastnosti nábytku, jako jsou snadná údržba a dlouhá životnost materiálu. Roli samozřejmě hraje také vzhledová stránka, kdy se snažíme všechno sladit do kompaktního celku. U skříní se ohlížíme také na vnitřní dispozice a to, kolik mohou nabídnout úložného prostoru a jaké je jejich rozložení.

Vybírejte na internetu

Širokou nabídku nábytku najdete na internetu. Výhodou prohledávání nabídek z pohodlí domova je možnost jejich přímého srovnání a důkladného porovnání všech klíčových parametrů. Sem patří samozřejmě i otázka ceny, kdy se snažíme vybrat co možná nejkvalitnější věc za přiměřenou cenu. Na internetu se můžeme poohlédnout i po slevových akcích, díky kterým ušetříme další finance. Skříně, stolky, postele a další najdete v internetových obchodech, jejichž procházení nemusí zabrat tolik času jako návštěva kamenných obchodů. Více najdete na webu Atan.cz.