Jakou barvu zahradního nábytku zvolit do pergoly?

Moci sedět téměř po celý rok venku a nebát se deště ani slunečních paprsků nám umožní zahradní pergola. Výběrem vhodného nábytku ji dotvoříte k dokonalosti.

Také rádi sedáváte od jara až do podzimu ve své zahradní pergole a užíváte si zaslouženého klidu a pohody? Tyto venkovní prvky jsou čím dál oblíbenější a objevují se v mnoha variantách na českých zahradách. A to nejen na venkovských či víkendových sídlech, ale zdobí i malé předzahrádky nebo jsou přímo připojené k domu. Místo se pro ně prostě vždy najde. Poté, co si necháme postavit pergolu, budeme řešit otázku zahradního nábytku.

  • Je jisté, že to bude chtít něco odolného, abychom při hrozícím letním deštíku nemuseli pokaždé vše běžet uschovat.
  • Materiál by měl být nejen odolný, ale také se musí s venkovním prostředím dobře shodnout.

Volba je tedy jasná – chce to buď přímo přírodní materiál anebo alespoň ten, který se úspěšně tváří jako přírodní. Například plastový nábytek, který imituje zmíněný ratan, je docela dobrou volbou.

Zahradní nábytek nemá být příliš nápadný

Jeden problém by tedy byl vyřešen. Druhým je barva tohoto nábytku. Vzhledem k tomu, že má být místo pod pergolou oázou klidu a pohody, ve které nechceme být většinou nikým a ničím rušeni, rozhodně nebudou vhodné křiklavé nebo příliš světlé barvy. Ideálním řešením jsou odstíny hnědé barvy. Stylově ale také vypadá černý zahradní nábytek.

  • Bude vypadat přirozeně s ohledem na okolí a také nenápadně s ohledem na sousedy nebo blízké chodce.

Jednu výjimku ohledně světlé nebo výraznější barvy bychom si ale mohli dopřát. A to barvu desky stolku. Světlý odstín desky může ideálním způsobem celý zahradní set pozvednout a dodat mu patřičný styl.

Jestliže využíváte toto místo i k letnímu grilování, pak budete potřebovat i nějaký ten úložný prostor. Můžete tedy místo k sezení doplnit například tmavou truhlou. A pokud přijde více hostů, tak ji mohou využít i jako náhradní místo k sezení.