Snižte náklady na vytápění díky termoizolační interiérové stěrce

Každý, kdo měl co do činění s vlhkým zdivem, nám dá jistě za pravdu, že je to běh na dlouhou trať. Jakmile si všimneme prvních projevů nadměrné vlhkosti, jimiž jsou orosená okna, vlhké a studené stěny, mokré a plesnivé mapy na zdech, měli bychom okamžitě zasáhnout. Nejen, že si koledujeme o zdravotní problémy, ale též vyhazujeme peníze z okna za topení.

Dejte vlhkosti sbohem a ušetřete

Co stojí za vznikem vlhkosti? Jsou to neporézní materiály plastových oken, které nedýchají, dále zateplení domu bez řízeného odvětrávání, sušení prádla v interiéru, nedostatečné topení a větrání. Nadměrné vlhkosti zdiva lze rovněž zabránit použitím interiérové stěrky obsahující aerogel, jenž je výborným izolantem. Termoizolační stěrka je tvořena vodou ředitelnou disperzí, aditivy a skleněnými mikrokuličkami. Díky tomu, že jsou duté a částečně vakuované, vytvoří termoreflexní vrstvu , která odráží teplo zpět do prostoru.

Jak to funguje?

Pomocí interiérové stěrky se ve zdivu zakryjí mikroskopická vzduchová místečka, která jsou příčinou vzniku kondenzace a nedostatečné izolace. Díky tomu zůstanou zdi suché a nenasakují do sebe vlhkost. Nedochází k ochlazování pokoje, nýbrž k návratu tepla zpět do místnosti. Výsledek je patrný hned po zapnutí topení či zatopení v kamnech. Pokoj je ohřátý mnohem rychleji, déle si udrží teplo, a navíc můžete snížit teplotu o 2-3 °C. Termoizolační stěrka vytvoří na zdi antikondenzační vrstvu, která zabraňuje vzniku vlhkosti a s ní spojené plísni. Co se týče aplikace, tu zvládne skoro každý. Stačí podkladový povrch očistit od původní malby, vyrovnat nerovnosti a napenetrovat. Poté aplikujete 1mm vrstvu stěrky, kterou necháte 20 hodin důkladně zaschnout. Následně už pokračujete úpravami, jež máte v plánu. Stěnu natřete, obložíte či polepíte tapetou.