Investice do kvalitního spánku se vyplatí! Vyberte si správný polštář

Investice do kvalitního spánku se vyplatí! Vyberte si správný polštář

Autor obrázku: Roberto Ferrito

Věděli jste, že volba správného polštáře může mít vliv na celkový zdravotní stav? Spánek je obecně velmi důležitý a měli bychom se snažit našemu tělo dopřát ty nejvhodnější podmínky. Ať je to dostatečná délka, ale i kvalitní matrace nebo právě již zmiňovaný kvalitní polštář. Podívejme se na možnosti moderního kvalitního polštáře.

Náš tip: Sázíte-li v ložnici na romantiku, nezapomínejte na svícny, svíčky a osvětlení. Hodit se budou  lustry, závěsná svítidla, ale i lampičky s měkkým teplým světlem na noční stolky.

Bez roztočů a pro správnou polohu páteře

Mnoho lidí má v současné době alergii. Ať je to alergie na prach nebo alergie na roztoče či plísně, obojí může přihoršit nevhodně zvolený polštář. Pokud máte klasický péřový polštář, uvědomte si, že je to jedno z nejlepších prostředí pro tvorbu plísní, život roztočů a hromadění prachu. Vlhké prostředí, které nelze řádně vysušit, zbytky kůže jako potrava roztočů a prach. To pro alergika není vhodné. V tom případě je třeba koupit polštář nový. Jaké jsou možnosti?

Moderní polštář je vyroben z antibakteriálních materiálů, které nedovolují množení bakterií, ale jsou i nevhodné pro život roztočů. Tyto antialergenní polštáře mají pozitivní vliv na zdraví nejen alergiků, ale poskytují i lepší podmínky pro spánek.

Pěkný článek o fázích spánku psali např. zde.

Pro správnou polohu páteře

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se někdy v noci převalujete a pořád urovnáváte polštář a proč, jindy spíte jako zabití? Samotné rozpoložení polštáře je velmi důležité hlavně pro krční páteř. Vhodná poloha neblokuje žádné cévy a hlavně si nenamáháte svaly nebo páteř samotnou. Tím se vyvarujete mnohým zdravotním problémům.

Polštáře mají paměťovou pěnu nebo gel či kombinaci obojího a skvěle se přizpůsobí každému. Ve spánku se pak nepřevalujete, neobracíte a spíte pohodlně na jednom místě. Tuto funkci nabízí například chytrý polštář Blue Gel. Jeho předností je dále i odnímatelný pratelný potah nebo termoregulační chladící gel odvádějící teplo od hlavy a zajišťující tak příjemný spánek.

Jsou vhodné pro děti?

Moderní polštáře jsou vhodné jak pro dospělé, tak i pro staré lidi nebo děti. Pro pacienty léčící speciální poruchy a mající zdravotní omezení je lepší použití konzultovat s lékaři. Jinak nejsou nijak omezeny a nabízejí skvělý spánek jak pro ženy, tak pro muže.