Dostatečný prostor k sezení je v obývacím pokoji velmi důležitý

Kdo z nás by se alespoň občas neocitl v situaci, kdy si v obýváku nemáme kde sednout. V takové situaci přinášíme židle z kuchyně nebo jiných místností a posazujeme sebe nebo návštěvu, kde se dá. Ti, kdo mají početnější rodinu, se s tímto problémem setkávají velmi často. Proto je důležité, abychom měli dostatek místa na sedací soupravě a sloužila nám k plné spokojenosti.

Co umí kvalitní sedací souprava

Podíváme-li se na moderní sedací soupravy, záhy zjistíme, že se vyrábí v mnoha provedeních, jsou variabilní, ale také jsou potaženy různými materiály. Zvolit můžete rohové sedací soupravy, které se hodí do každého obýváku. Dají se sehnat jak modely do levého, tak pravého rohu. Jestliže je vás mnoho a máte dostatek prostoru, vynikající jsou sedací soupravy, jež působí, jakoby byly vyrobeny do tvaru „U“. Ty umožní jak to, aby uživatelé seděli, tak leželi. Mnoho sedaček disponuje úložným prostorem, zvolit můžete i model, který je rozkládací a v případě, že máte hosty, můžete je uložit na pohodlné lůžko, které z gauče hravě zhotovíte.

Jsou tady i luxusní sedačky, elegantně a honosně působí, jsou-li potaženy pravou kůži. Mohou být kombinovány s dalšími materiály, např. dřevem, což luxus ještě podporuje. Chcete-li umístit sedačku do pracovny, pro tento prostor působí reprezentativněji takové, které nemají úložný prostor a nejsou rozkládací, stojí na nožkách.

Praktická a pohodlná křesla

V obývacím pokoji je vhodné umístit i křesla. Křesla do obývacího pokoje velmi dobře „zapadnou“, dotváří celistvost sedací plochy a hostitelům umožňují komunikovat se všemi hosty, jsou-li křesla umístěna naproti sedací soupravy. Často pořizováno je i jedno křeslo, není to ničemu na závadu, záleží na tom, kolik místa v obýváku máte.

Na co v obýváku nezapomenout

Důležitým prvkem je také osvětlení. Měli bychom mít hlavní světlo, nebo více bodových světel, abychom v případě potřeby viděli dokonale i v noci. U křesla je vhodné umístit např. lampu. Stojací lampy v obýváku velmi hezky navodí pocit příjemna, zvláště, pokud zvolíme žárovku s teplou bílou barvou, tzv. žlutou. Abychom si neničili oči, lampička by měla svítit i u televize.

Je plně na vás, jak si obývák zařídíte, důležité je, aby vám funkčně dobře sloužil a abyste se v něm cítili „jako v bavlnce“.