Praha 9 se výstavbě nových bytů nebrání. Nové projekty vznikají především v místech brownfieldů

Nejen lidé, ale také životní prostředí se mění k nepoznání. A zatímco některé lokality chřadnou, jiné se postupem času dostávají do vynikající kondice. Své o tom vědí obyvatelé Prahy 9, která za poslední dvě dekády prošla nepřehlédnutelnou změnou k lepšímu. Někdejší dojem ušmudlané, mlhavé městské části s podprůměrnou občanskou vybaveností a komplikovanou dopravní dostupností pozvolna nahradila nová, svěží atmosféra. Momentálně jde o jednu z nejdynamičtěji se rozvíjejících lokalit a lví podíl na tom mají i developeři. 

K nejvýznamnějším změnám, ke kterým na Praze 9 v uplynulých dvou dekádách došlo, bezesporu patří přeměna koksové uhelny na výměníkové stanice. Oblast tím získala absolutně čisté teplo, čímž výrazně stoupla celková kvalita prostředí. Zároveň zde vyrostly atraktivní developerské projekty Praha – například Prosek Park, který tuzemský developer Finep stavěl dlouhých 13 let.

XII. etapa projektu Prosek Park

Mnohé z původně průmyslových areálů mají nyní nové, převážně obytné funkce. Zastupitelům se podařilo navýšit kapacity mateřských a základních škol, po nichž je v důsledku nárůstu obyvatelstva zvýšená poptávka. Za zmínku stojí také výstavba nových stanic metra linky C na Proseku a Střízkově, které výrazně zjednodušily dopravní spojení s centrem metropole.

Že je Praha 9 atraktivní, potvrzuje zvýšený zájem o bydlení v moderních bytových projektech. Bytové jednotky Prosek Parku byly vždy rychle vyprodány bezprostředně po dokončení výstavby každé jednotlivé fáze a podobně tomu bude i v případě dalších projektů. Finep je ve vyhledávané městské části stále aktivní a chystá v ní nový projekt na místě bývalé továrny Elektra. Výstavbu na opuštěných plochách nevyužívaných průmyslových oblastí a industriálních objektů vedení města podporuje a dává developerům zelenou.

Projekt Nová Elektra na Praze 9

Zájemci o byty i prodej domů v Praze 9 mohou sledovat aktuální nabídku na stránkách developerů. Kombinaci příznivé ceny a perspektivní budoucnosti se odolává jen těžko.