6 tipů pro interierového designera – 2. část

6 tipů pro interierového designera – 2. část

Navazujeme na první část článku a přinášíme Vám další tipy, jak vyzrát na prostor ve vašem obydlí.

Krok 3: Vypusťte svůj načítající nepořádek pryč

Vaše koupelna by měla být nejméně zaplněným prostorem ve vaší domácnosti. Ale není to tak snadné pro toaletní potřeby a osobní doplňky, jenž jsou nashromážděny na podlaze či v polici a přesto se tyto věci válejí všude. Zkuste tedy tento nepořádek provést jako v druhém kroku – typ skladování – například vezměte neprůhledné krabice pro potřebné věci v koupelně a umístěte sem všechny toaletní potřeby a osobní věci, které se nevejdou do polic nebo skřínek či do šuplíků. Zásobníky jsou také skvělý způsob, jak organizovat nepořádek. Doporučuje se vystavit jasné sklenice, které budou třeba držet bavlněné tampony, obličejové ubrousky, atd.

Krok 4: Nastavte si pro svojí poštu vězení ZDARMA!

Jak často si vyzvednete poštu, otevřete účty a pozvánky, a potom přetáhnete nevyžádanou poštu na pult, stůl či prádelník? Toto vytvoří stoh papírů, tak jinak vězení pro poštu. Zkuste dát obálky do třídiče, a určete si tak sloty pro účty, korespondenci a důležité informace. Nevyžádaná pošta by měla jít rovnou do koše na papír. Také se doporučuje otevírat poštu vedle koše používaného pouze pro papíry, takže můžete přímo vyhazovat nechtěnou či nedůležitou poštu do koše a číst další korespondenci, aniž byste museli někam odbíhat.

Krok 5: Nezapomeňte, že máte jídelnu (pokud jídelnu skutečně nemáte)

Většina lidí jí v kuchyni, aby zachránili svojí jídelnu pro svátky a zvláštní příležitosti. Proč nejíst v jídelně po celý rok? Můžete „efektivněji alokovat svůj domácí obytný prostor a snížit tak nepořádek“. A snížit nepořádek v kuchyni tím, že uložíte nějaké nádobí v jídelně.

Krok 6: Nikdy se nebojte barev (nebo bílé)

Když jste se vypořádali s nepořádkem ve svém domově, můžete použít barvy ve svých pokojích, abyste „vytvořili náznak svěžesti.“ Doporučuje se používat bílou v létě: „bílá základní barva je rozhodující pro úspěšnou letní ložnici.“ Zkus bílé prádlo, polštáře a přikrývky. Jakmile budete mít bílý základ s pronikajícím světlem, použijte světlé barvy. Pamatujte si: Každá barva se pohybuje s bílou.