Zrušte nepořádek pro zdravý domov – první část

Zrušte nepořádek pro zdravý domov – první část

Přiznejte si to: Potřebujete pomoct! Nemusíte být chamtivec, ale pravděpodobně máte části vašeho domova (suterén? prostorný šatník? pod postelí?) takové, že byste je raději drželi skryté před zraky hostů.

Nebojte se, i když – nejste sami. Většina z nás ani neví, jak skutečně moc máme nacpaná místa všelijakými věcmi, natož abychom věděli, jak si sami zorganizovat tento nepořádek.

Než-li se rozhodnete k rozhodnutí vše vyhodit na skládku nebo najdou se i tací, kteří vyhazují harampádí podél cest, což není vůbec ekologické a zdravé pro životní prostředí. Avšak zrušte nepořádek, abyste mohli lépe dýchat doma a ulevit si myšlenkou, že nemusíte mít strach pozvat své přátelé na návštěvu.

1. Udělejte si audit

Vytáhněte všechny vaše věci z úkrytu a začněte vytvářet tři hromádky, které budou představovat tyto názvy: „Darujeme,“ „opakovaně využijeme“ a „potřebujeme na opravy“. Můžete darovat předměty, prodávat předměty splňující faktor na odkládání, nebo na obchodní položky za věci , které se potřebují a budou chtěné.

Elektronické a počítačové společnosti jako Dell a Apple mají propracované programy pro opakované použití zařízení. Můžete také prodávat zboží online přes Aukro nebo na jiných internetových stránkách, jenž to umožňují, nebo jako obchodní zboží. Přinejmenším, můžete darovat některé položky do místních obchodů či je darovat tam, kde je budou potřebovat.

2. Buďte polovičním umělcem

Najděte si sadu malých zásobníků – z plastu nebo plátna – a udržte si jich pár v každé místnosti vašeho domu, budou to takové skrýše pro náhodné položky, jenž rychle a snadno uklidíte a nebude se na ně prášit.

Mějte pořád několik plátěných košů v každém pokoji na svéhlavé položky, jako jsou časopisy, hračky a knihy, takže mohou snadno vyčistit nepořádek, a pak je najdete na svém místě i později. Mějte koš u dveří a mějte ve zvyku odstraňovat vaše boty, když se dostavíte domů. (Bonus: Je to snadný způsob, jak udržet váš domov v čistotě.)

A když už jsme u toho, použijte některé z vašich zásobníků, aby jste měli možnost váš odpad třídit – recyklace – poznačte si jeden pro sklo, jeden na plasty a jeden pro noviny.