Moderní obývací stěny

By: Ryan Park

Rádi byste si pořídili moderní obývací stěnu? Dříve se to v domácnosti bez stěn neobešlo, potom přišla doba, kdy se stěny přestaly kupovat, ale nyní je tu opět čas, kdy se k nim začínáme vracet. Začínají být opět moderní a tak se velmi prodávají.

Obývací stěna slouží jako úložný prostor pro prádlo, skleničky, jako prostor, kam si můžeme vystavit dekorace a jako nábytek, který je moderní a díky kterému si vytvoříme místo pro další a další věci, které bychom jinak neměli kam uložit. Především má obývací stěna sloužit pro to, abychom na ni mohli umístit televizi a další zařízení potřebná k tomu, aby televize hrála a my si mohli naladit další programy.

Obývací stěny z různých materiálů

Obývací stěny mohou být z různých materiálů a to například ze dřeva, ze skla, ale i z umělé hmoty, z kovu… Záleží na tom, jaké materiály preferujeme, jak moc jsme schopni stěnu udržovat v pořádku. Pokud jsme časově vytížení, tak si jistě nebudeme pořizovat stěnu z lesklého materiálu, nebo ze skla, kde je vidět každé smítko a každý otisk, ale raději sáhneme po dřevěné hrubší variantě s takovou barvou, která zakryje vše, co by zakrýt měla a my se tak o stěnu nemuseli až tak starat.

Stěna by měla především ladit s ostatním nábytkem, který v obývacím pokoji máme. Proto je nutné při výběru brát ohled na barvu podlahy, pohovky, na designové zpracování obývacího pokoje a podle toho vybrat. Pokud ji však kupujete dříve, než ostatní vybavení obývacího pokoje, tak potom zase naopak vybírejte věci, které budou s vaší novu stěnou ladit.

Velmi důležité také je, jak bude váš obývací pokoj vymalován, nebo vytapetován. Vše by mělo být do puntíku promyšlené a zkombinované. Je třeba, abyste nemíchali „páté přes deváté“, ale stylově obývací pokoj sjednotili.