Co nesmí chybět v obývacím pokoji snů?

Obývací pokoj je místností, na jejímž zařízení byste si měli dát obzvlášť záležet. Vždyť právě tady trávíte svůj volný čas sezením u televize nebo v křesle s dobrou knihou. Sem si také vodíte návštěvy. Toužíte, aby každý příchozí musel přemýšlet, jaký schopný bytový designér vám místnost navrhoval?

Ve skutečnosti žádného bytového designéra nepotřebujete. Máte-li aspoň trochu cit pro to, co se k sobě hodí, a co naopak vypadá nepatřičně, vše zvládnete sami. Inspirujte se třeba na internetu a nezapomeňte na následující vybavení, které vašemu obývacímu pokoji dodá šmrnc.

Moderní obývací stěna

Vykašlete se na staré obývací sestavy zabírající pomalu celou zeď. Luxusní obývací stěny jsou často dokonalým designovým kouskem. Když vyberete nějakou opravdu vychytanou, může se stát hlavním prvkem místnosti.

Sedací pytel

Tato drobnost vás bude stát cca tisíc korun, možná i méně. Přitom je jasné, že se o ni ještě budete dohadovat. Jakmile pořídíte pytel, nikdo už nebude chtít trávit večery v křesle či na sedačce. Velkou výhodou je také přenositelnost. Kdyby se vám jednoho dne náhodou pytel přestal do obýváku hodit, přenesete ho třeba dětem do pokoje.

Krbová kamna

Krbová kamna s plápolajícím ohněm dokážou vytvořit nenapodobitelnou pohodovou domácí atmosféru. Víte, že s nimi nemusíte vytápět domácnost? Dají se pořídit i takříkajíc jen pro parádu. Vůbec nevadí, jestli žijete v bytě a nemáte komín. Všechno má své řešení. Jmenuje se ekokrb či elektrický krb.

Velká sedací souprava

Velké sedací soupravy do tvaru písmene L nebo U jsou hitem posledních let. Máte-li na takovou místo, určitě si ji pořiďte. Působí velkolepým dojmem. Na druhou stranu ne každá rodina touží po tom mačkat se na jednom kusu nábytku. Pak jsou lepší volbou sedací soupravy 3+2+1, s nimiž má každý své soukromí.

Dále samozřejmě existuje ještě spousta drobnějších doplňků, jimiž pozvednete celou místnost na vyšší úroveň. Třeba zajímavý obraz, hezké polštářky na sedačce, velká palma, … Fantazii se meze nekladou.