Horizontální a venkovní žaluzie mohou zlepšit vzhled vašeho bydlení

venkovni-zaluzieKvalitní ochrana před sluncem je vyžadována, ať bydlíme ve starém panelovém domě nebo v úplně nové novostavbě. Samozřejmě záleží na našich finančních možnostech, dále na možnostech našeho interiéru nebo exteriéru, ale jistě si můžeme vybírat z nepřeberného množství různých žaluzií a rolet. Podívejme se blíže na různé venkovní žaluzie nebo varianty moderních rolet.

Obliba roste

Mnozí bytoví designéři se snaží veřejnost odradit od koupě žaluzií. Prý jenom hyzdí naše okna. A to nemluvě o venkovních žaluziích nebo o roletách. Přitom to rozhodně není pravda. Když se podíváme na některé novostavby, můžeme vidět pěkné zpracování venkovních žaluzií ve formě dřevěných nastavitelných pohyblivých součástí. Ty zároveň tvoří velmi pěknou součást celkového designu celé budovy. Mluvit tak o neaktuálnosti žaluzií nebo rolet tak rozhodně není na místě.

Právě mezi nejspolehlivější ochranu před horkým sluncem, ale i běsnícími kroupami jsou jistě venkovní žaluzie. Jsou vyrobeny nejčastěji z tvrzeného plastu nebo ošetřeného dřeva. Tvoří tak mechanickou ochranu a samozřejmě poskytují i vyžadovaný stín.

Rolety nejsou v zapomnění

latkove-roletyNeměli bychom však zapomínat ani na moderní látkové rolety. Díky jejich kvalitnímu zpracování, jednoduchému ovládání a moderním barevným kombinacím jsou dalším způsobem, jak si dopřát stín v horkých letních dnech. Navíc jsou schopny zajistit nám opravdu kvalitní zastínění a zatemnění a jejich vlastnosti oceníme například při různých prezentacích nebo projekcích, kdy je nutné používat projektor.

K roletám se řadí ale i oblíbené horizontální žaluzie. Známe je především z bank nebo z úřadů. Často podobné závěsům. Žaluzie mají obvykle béžovou nebo bílou barvu a tvoří tak ochranu nejen před sluncem, ale i před mnohými zvědavci. Jejich moderní zpracování nám umožňuje využití i v domácích podmínkách. Nejsou již tak náročné na údržbu, cenově jsou velmi přijatelné a dokážou náš interiér esteticky povznést. Tyto žaluzie jsou i velmi skladné. Lze je totiž často shrnout na jednu stranu, aniž by nám stínily. Nebojte se tak vyzkoušet takový styl, který vám sedne a efektivně tak pracovat se světlem.