Zahradní lehátka

Znáte v létě příjemnější činnost než je uvelebení se s knížkou v ruce, nebo jen tak k lenošení ve stínu stromů či u bazénu? Pro tuto činnost je jako stvořené pohodlné zahradní lehátko. Vyberte si z nepřeberné nabídky materiálů i designu a nechte se unést moderními i klasickými kombinacemi. Jedná se o kombinace dřeva, kovu, speciálních plastů či exteriérových textilií. Každý si najde to svoje – inspirujte se při výběru článkem.

stux / Pixabay

Sladké nic nedělání

Zahradní lehátko nám všem nabízí spoustu možností, jak si užít volných chvilek na čerstvém vzduchu. Právem se stalo jedním z nejoblíbenějších prvků zahrady. Abyste se na lehátku cítili co nejpohodlněji, vyberte si kvalitní a pohodlnou konstrukci. Konstrukce musí respektovat tvar vašeho těla a nabídnout mu skutečný odpočinek i oporu při jakékoliv činnosti. Hledejte u lehátka pohodlí a vyzkoušejte si, jak se vám na něm sedí i leží.

Jak si vybrat to pravé zahradní lehátko?

Pří výběru zahradního lehátka se nechte vést především celkovým laděním vaší zahrady či terasy, a hlavně účelem, k němuž bude nejčastěji sloužit. Sníte o lenošení a opalování u bazénu? Potom si pořizujte hliníkové či vyplétané lehátko s vysokou odolností proti vlhku. Disponuje navíc i kolečky a snadno ho přemístíte, takže si sluneční paprsky můžete dopřávat celý den.

Jinou alternativou mohou být i ocelová lehátka opatřená antikorozní vrstvou. Jedná se o speciální povrchovou úpravu, která Vám zaručí, že při správné péči vydrží lehátko roky jako nové. Chcete si jen tak v klidu číst ve stínu pod jabloní, sáhněte po stále módním a odolném týku. Vyžaduje sice více péče spočívající v pravidelném otěru vlhkým hadříkem a jednou za rok nátěrem z týkového oleje. Díky jeho pevnosti a odolnosti se mu vyhýbají škůdci a plísně.

Zahradní lehátko a pocit jako v bavlnce

Pro ještě větší pohodlí a oživení vzhledu zahrady si pořiď barevné polstrování a podušky. Podušky nejvíce uplatníte u zahradních lehátek z kovu, hliníku nebo plastu. Naopak je tomu u textilních povrchů anebo výpletů, ty jsou příjemné i bez podušek. Záleží pak pouze na vašich konkrétních představách nebo barevných preferencích. Všechny materiály jsou odolné proti vodě, slunci a plísním, takže Vám dlouho vydrží jako nové.