Vybíráme nůžkový párty stan na zahradu

Zahrada není pouze místem, kde nás neustále čeká spousta práce. Na zahradě především rádi trávíme svůj volný čas, relaxujeme a setkáváme se s přáteli. Aby náš odpočinek byl dokonalý, potřebujeme k tomu vybavení v podobě zahradního nábytku, pergol, slunečníků, zahradních altánů, a především zahradních párty stanů. Všechny tyto zahradní stavby nás spolehlivě ochrání před deštěm i sluncem a poskytnou potřebné útočiště našim hostům.

Nůžkové párty stany pro každou zahradu

Jednoznačným hitem posledních let jsou zahradní párty stany nůžkové. Proč se jim říká právě nůžkové? Odpověď hledejte v jejich konstrukci, která svým vzhledem připomíná rozevřené nůžky. Díky ní se nůžkové stany velice snadno rozkládají a skládají, a manipulace s nimi je velice jednoduchá.

Nůžkové párty stany mívají obvykle půdorys ve tvaru čtverce nebo obdélníku, ale výjimkou nejsou ani osmihrany nebo jiné extravagantní tvary. Během slunečného počasí, kdy se potřebujeme skrýt před spalujícím sluncem, ale rádi bychom byli na vzduchu, nám stačí rozložit pouze střechu párty stanu. Jakmile se zvedne vítr nebo se spustí prudký déšť, není nic jednoduššího, než připnout ke konstrukci stanu bočnice a celý stan kolem dokola uzavřít. Dostatek světla zajistí průhledná okna ve stěnách stanu. Uvnitř stanu se tak vytvoří příjemné klima, díky kterému nebude muset žádná zahradní párty skončit předčasně kvůli nepřízni počasí.

Jak postupovat při výběru nůžkového párty stanu

Nůžkové zahradní stany se od sebe odlišují především těmito faktory:

  1. Rozměry,
  2. barvou,
  3. použitým materiálem,
  4. cenou.

Co se týká rozměrů párty stanu na zahradu, zde musíte zvážit především velikost Vašeho pozemku, a také potřeby Vašich hostů. Někdo se spokojí s nejmenším prodávaným typem nůžkového stanu o rozměrech 3×3 m, jiný raději zvolí půdorys 3×6 m nebo 3×9 m. Dalším řešením je pořídit si několik menších párty stanů a postavit je dle momentální potřeby. Pro velké zahradní oslavy, jako jsou například svatby, budeme samozřejmě potřebovat stany větších rozměrů. Můžeme si je pro tyto účely i jednorázově zapůjčit u specializovaných firem.

Barvu zahradního párty stanu zvolíme tak, aby pěkně ladil s ostatním zahradním vybavením, zahradním nábytkem, a v neposlední řadě také aby se hodil k typu pořádané slavnosti. Pro svatbu jsou nejvhodnější bílé nůžkové párty stany, pro běžné grilování vystačíme s praktičtější modrou či zelenou barvou.

V současné době se nůžkové párty stany vyrábějí především s ohledem na jejich stabilitu a bezpečnost provozu. Zahradní párty stan budeme chtít na své zahradě využívat déle než jen jednu sezónu, proto věnujeme výběru materiálu mimořádnou péči. Konstrukce nůžkového stanu je nejčastěji vyráběna z oceli nebo eloxovaného hliníku. Na plášť stanu, tedy střechu a bočnice, se používají voděodolné a zároveň prodyšné tkaniny, jako je polyamid potažený PVC.

Od všech těchto kritérií se pak odvíjí i nejdůležitější položka, a sice cena nůžkového párty stanu na zahradu. Platí zde, že kvalitní nůžkový stan nemusí být nutně ten nejdražší. Naopak, pokud využijete sezónních výprodejů párty stanů, nebo je zakoupíte v akci u renomovaného prodejce, získáte skvělého pomocníka na svoji zahradu doslova za pár korun, který Vám bude věrně sloužit několik sezón.