Víte, jak si zařídit ložnici tak, aby byla krásná i funkční zároveň? Vsaďte na kvalitní nábytek.

Místností, v níž se musíme cítit příjemně, komfortně a bezpečně, je bezesporu ložnice. Výmalba by měla být uklidňující, ať už máte rádi syté, zemité barvy, nebo jemné pastelové. Neodmyslitelná je i otázka zdraví, což se váže především ke vhodně zvolené posteli a matraci.

Jestliže jste se rozhodli změnit ráz vaší letité ložnice, nebo zařizujete svoji první, úplně novou, je dobré se nejdříve zajímat o to, jaké možnosti výrobci a prodejci nábytku nabízí. Je toho hodně, důležité ale je dobře si vybrat.

Na posteli nešetřete

V první řadě se zaměřte na postele. Musí být dostatečně prostorné, pevné, ideálním materiálem je masivní dřevo, i když moderní trendy nahrávají i postelím s kovovým rámem, které dodají celému prostoru romantický nebo honosný ráz.

Vyberte si pro vaši postavu odpovídající rošt a matraci. Zvolit můžete ty z paměťové pěny, s pružinami ukrytými v kapsičkách nebo další s použitým přírodním materiálem, jako je např. kosové vlákno. Je dobré si matraci vyzkoušet, přece jen každý má rád jinou tvrdost.

Zároveň zvažte, budete-li vybírat velkou matraci – jednu přes celou postel, nebo pro každého zvlášť. Výhodou volby samostatných matrací je to, že vaše polovička nebude tolik pociťovat to, že se hýbete a také si budete moci vybrat každou matraci s jinými vlastnostmi.

Dostatek úložných prostorů

V ložnici jistě budete potřebovat i nábytek. Důležité jsou např. prostorné skříně. K oblíbeným patří ložnicové sestavy, díky nimž uskladníte spoustu oblečení, doplňků i ložního prádla, budete-li chtít.

Jestliže chcete udržet vzdušnost místnosti a máte šatnu, zvolte nižší skříně ve světlé barvě. Světlá totiž prostor rozjasní a nezatíží. Výborné jsou i zrcadla na dveřích skříní. Prostor zvětší, jsou praktické a velmi působivé.

Noční stolky pro vaše pohodlí

Nezapomeňte i na odkládací prostor. Skvělé je pořídit si noční stolek, na nějž odložíte knížku, brýle, budík a který disponuje i šuplíkem či skříňkou, do které schováte vše, co má být uchráněno zrakům ostatních.

Uzpůsobte si ložnici plně dle svých představ. Nenechte se zlákat módou nebo radami okolí. Vy v ní budete spát a vy se v ní musíte cítit naprosto výborně.