Klidný spánek i v létě? Pořiďte přikrývky z dutého vlákna!

Vyhřátá postel je symbol pohody, příjemně strávené noci a záruka spánku jak v bavlnce. Tedy aspoň do té doby, než se venkovní teploty začnou šplhat nebezpečně vzhůru a moderátoři počasí varovat před tropickými nocemi. V takovém parnu a dusnu se ložnice může velmi snadno proměnit v saunu a vy budete nejspíš zkoušet všemožné způsoby, jak se aspoň pár hodin v pohodě vyspat.

Pod prostěradlem, pod dekou nebo jen tak?

Pokud jste strávili aspoň jednu letní dovolenou někde v tropech nebo aspoň na jihu Itálie či v Řecku, určitě jste odkoukali zvyk místních domorodců spát pouze pod prostěradlem a nezřídka jen ve spodním prádle. Ale věděli jste, že ještě lepšího ochlazení dosáhnete tehdy, pokud si přikrývku na nějakou chvíli před spaním odložíte do ledničky?

Na druhou stranu, některým mohou prostěradla jako přikrývka připadat trochu nepohodlná. Koneckonců, vždyť si určitě ještě z dětství pamatujeme, jak nás maminky pečlivě přikrývaly, ať už bylo léto, nebo zima. Pokud patříte k lidem, kteří nedají na běžný typ přikrývky dopustit, pořiďte si domů zimní a letní verzi své oblíbené přikrývky.

Letní přikrývky pro alergiky i jedince se zvýšenou potivostí

Nejlepším materiálem pro výplň letní přikrývky je duté vlákno. Díky vlastnostem tohoto materiálu jsou přikrývky velmi prodyšné, neslehávají se a váží jen kolem 500 g. Vybere si opravdu každý, na trhu jsou jak obyčejné přikrývky z dutého vlákna, tak s antistresovou úpravou vhodnou i pro alergiky. Oblíbené jsou i přikrývky s úpravou Aloe Vera, které mají povrch hebký jak peříčko.

Pokud se chcete dozvědět více podrobností, neváhejte navštívit stránky e-shopu Kvalitex.cz, kde je nejen široká nabídka polštářů i přikrývek pro jednotlivce i pro páry, ale najdete tu i spoustu sezónního zboží za akční cenu.