Laserové technologie pro snadné a rychlé řezání

adrgaLaserové řezání se využívá v různých odvětvích, ať se jedná o elektrotechnický, automobilový, zdravotní, zbrojní či jiný průmysl. Díky vysoké produktivitě a mnohostrannosti jsou tyto technologie vhodné do závodů, které se zaměřují na velkosériovou výrobu. Nedoporučuje se pořizovat zařízení pro laserové řezání v případě jejich nedostatečného využití.

Funkce a využití laserových technologií

Zdroj laserového paprsku se různí v závislosti na typu přístroje. Rozlišují se vláknové a CO2 lasery. Nejnovější technologií v oblasti laserové řezání je první zmíněný typ, kde paprsek vzniká v aktivním vláknu. Tyto přístroje jsou menší než CO2 lasery a také účinnější. Druhý typ laseru využívá pro svůj paprsek směs plynů. Pokud byste rádi řezali také 3D díly, využijte 3D laserové řezání pomocí profesionálních moderních zařízení. Po procesu řezání následují metoda ohýbání. Pro tuto činnost byly vyvinuty speciální ohraňovací lisy.

Výhody laserového řezání

Řezání laserem je v porovnání s jinými metodami rychlejší a ekonomičtější. Pomocí laseru se dají řezat různé materiály, jako jsou ocel, nerez, měď, hliník, a řada dalších. Ty, jež mají tloušťku do 5 mm, je možné touto technikou řezat velice detailně. Samotný řez je díky laseru hladký a lesklý a spára nepřesahuje tloušťku 0,5 mm. Technologie laserového řezání navíc šetří materiál, jelikož se u některých případů dá využít společný řez.

Nabídka systémů a služeb

Jestliže hledáte dodavatele profesionálních přístrojů, využijte služeb společnosti Bystronic Czech Republic s.r.o., jež se zaměřuje primárně na systémy pro řezání laserem, vodním paprskem a ohýbání. Firma Bystronic Czech Republic je dceřinou pobočkou společnosti Bystronic, která má sídlo ve Švýcarsku. Svých zákazníků si váží, a proto kromě nabídky kvalitních strojů nabízí klientům také odborné poradenství a profesionální servis.