Nábytek s patinou, dodá interiéru kouzlo

By: CastawayVintage

Patina dodá interiéru kouzlo dávných časů. Patinováním se provádějí speciální úpravy nábytku, které pak působí již zašle a opotřebovaně a v tom je celé to kouzlo. Patinu můžete udělat téměř na všechny materiály.

Před samotnou patinou nábytek nejprve očistěte. Pokud jde o dřevo, tak jej obruste. Povrch potom přetřete bezbarvým nátěrem. Patina se velmi hodí na různé chaty a chalupy, na venkov, nebo do interiéru, kde je styl Vintage, Provance, nebo venkovský styl. Vytvořit si s ním můžete nezaměnitelnou a lehce romantickou atmosféru, která vám jen tak nezevšední.

Tyto styly se staly v poslední době velmi oblíbené a v domácnosti velmi časté. Pokud si netroufáte sami na vlastní výrobu, tak je to docela škoda, neboť tyto kousky jsou poměrně drahé, ale pokud se do jejich úpravy pustíte, ušetříte spousty peněz. Můžete si najít nějaký starý krásný kousek někde v kůlně, či na půdě a ten využít k tomu, abyste si z něj udělali moderní kus do vašeho interiéru. Stačí troška šikovnosti a je to. Spousta ušetřených peněz je v kapse a dobrý pocit z vlastní výroby je potom k nezaplacení. Udělejte si radost a vyzkoušejte něco zajímavého i vy.

Jinak se dají tyto kousky koupit porůznu. Seženete je ve specializovaných prodejnách, nebo si je můžete nechat vyrobit na zakázku. Pokud budete hledat na internetu, jistě něco zajímavého najdete a určitě se zamilujete i vy do něčeho skutečně krásného, co budete chtít mít doma, nebo na své chatě.

V tomto stylu se také začaly vyrábět i kuchyně, které představují skutečně neobyčejné kousky. Do kuchyně si pak můžete dát nepřeberné množství doplňků z tohoto stylu, které z vaší kuchyně udělají kuchyň nostalgickou. Navodíte si tak příjemnou a útulnou atmosféru. Dekorace do pokoje seženete snadno. Jde o různé plechové a dřevěné doplňky, které vypadají velmi zajímavě.