Řezání vodním paprskem

Řezání vodním paprskem

tvarove-rezani-vodnim-paprskem_3-t2Alcom Alval s.r.o. je dlouholetým dodavatelem hliníkových polotovarů, tradice firmy sahá až do roku 1996. Původně byla společnost zaměřena na dodávky materiálů do stavebnictví. V současné době jsou našimi hlavními zákazníky firmy z oblasti strojírenství.

Pokud potřebujete hliníkové plechy, hliníkové profily, hliníkové tyče, hliníkové desky,

hliníkové folie, hliníkové pásy, nebo hliníkové slitiny, vše naleznete na hliník.cz

Kromě prodeje materiálu se firma poskytuje i služby spojené s úpravou materiálu. Mezi mě patří řezání desek kotoučovou pilou, příčné dělení svitků nebo stříhání plechů strojními nůžkami. Také nabízíme tvarové řezání vodním paprskem.

Zabýváme se řezáním hliníku a hliníkových slitin, se kterými obchodujeme. Ale je možnost vodním paprskem řezat i jiné materiály, jako je například ocel, titan, žulu, kámen, ale tyto si zákazník musí dodat sám. Řezání vodním paprskem provádíme téměř z každého materiálu, který naleznete v našem sortimentu.

Tvarové řezání vodním paprskem nabízí mnoho výhod. Řezání vodním paprskem je bez tepelného ovlivnění řezaného materiálu. Obráběný díl nevykazuje fyzikální, chemické ani mechanické změny a je následně snadno obrobitelný.

Vodní paprsek jen minimálně silově působí na řezaný materiál, nedochází tudíž ke vzniku mikrotrhlin.

Řezání vodním paprskem je ohleduplné k životnímu prostředí. Při vlastním řezání nevznikají žádné ekologicky nevhodné zplodiny. Spotřeba vody na řezání je velmi malá.