Rustikální nábytek nachází stále nové příznivce

Harmonii vašemu domovu dodají nejen malby na stěnách, obrazy, ale zejména nábytek, kterým svou domácnost vybavíte. Je samozřejmé, že každému člověku se líbí jiný druh a jiné zpracování jednotlivých kousků, a proto si každý vybíráme něco jiného. A vy už jste se dívali na rustikální nábytek?

Farrokh_Bulsara / Pixabay

Co znamená rustikální nábytek?

Samotné slovo rustikální lze přeložit jako selský, což znamená, že se jedná o věc, která je přizpůsobena k venkovskému životu. Pokud se tedy jedná o rustikální nábytek, je to takový, který se za dávných časů používal na vesnicích. Ovšem neznamená to, že budete mít doma historické kousky, protože dnes se vyrábí nové a modernější kousky nábytku v rustikálním stylu.

Z čeho je rustikální nábytek vyroben?

Pamatujete si, jak měla vybavený domov vaše babička z vesnice? Nikde byste nenašli jiný materiál, než dřevo. A právě rustikální nábytek je vyroben jedině ze dřeva, a to ve většině případů z kvalitního masivu. V některých případech může být doplněn kovovými doplňky, ale rozhodně nikdy na něm nespatříte nic, co by nebylo přírodní. Možná i díky těmto přírodním a kvalitním materiálů, je tento druh nábytku oblíben i v dnešní době. A dokonce se stává stále oblíbenějším, protože si jej často kupují i mladí lidé do své nové domácnosti.

Kde si mohu tento nábytek dát?

Rustikální nábytek můžete dát do každé domácnosti, u které chcete, aby působila přírodním dojmem. Pravdou je, že s extravagantními divokými barvami, jako je červená či fialová a podobně, se tento nábytkem moc neshoduje, ale pokud se to někomu líbí, tak proč ne. Každopádně jestliže máte postavenou krásnou dřevěnici, tak by byl hřích vybavit si jí nějakým jiným nábytkem, než rustikálním.

Ložnice, jídelna i knihovna

Velkou výhodou je, že rustikální nábytek je nejen krásný a přírodní, ale také velice praktický, protože sedláci a venkovani měli spoustu práce a sami si doma vyráběli mnoho věcí, takže nábytek musel být účelný, ať má velký dostatek úložného prostoru a je efektivně využit každý kousek volného dřeva. Vy se nemusíte nijak omezovat, protože v tomto stylu dostanete zakoupit jakýkoliv kousek nábytku, ať už sháníte postel, jídelní stůl či knihovničku, nic není problém. A díky tomu, že je tento nábytek tolik oblíbený, si můžete vybírat z více druhů, takže si každý najde to, co se mu nejvíce líbí.

Kde rustikální nábytek seženu?

Díky oblíbenosti, která stále narůstá, není problémem si tento nábytek koupit. Můžete využít kamenných obchodů s nábytkem, ale také se můžete podívat na nabídku internetových obchodů. A pokud budete chtít něco speciálního, můžete si nechat svůj vysněný kousek vyrobit na míru.

Rustikální nábytek rozhodně není nic starého, co dávno vyšlo z módy. Naopak se jedná o velmi oblíbený styl, který je krásný a hodně žádaný.