S bazar – Malá recenze o velkém seznamu

Sháněla jsem už dlouho postel do ložnice. Ty, které byly podle mých představ, byly opravdu velice drahé. A jelikož nevím, zda se nebudu v dohledné době stěhovat, rozhodla jsem se na to jít trochu od lesa.

Procházela jsem nejrůznější stránky na internetu, kde bych sehnala nějakou vhodnou postel. Samozřejmě, že jsem našla různé bazary a postele ve výprodejích, ale zarazila jsem se u stránky s bazar. Tu jsem si prohlédla daleko více. Zatímco všechny internetové stránky nenabízejí (u všech inzerátů)  fotografie a historie přidávání inzerátů, tyto stránky je mají. O to lepší pocit jsem měla, když jsem viděla na stránkách opravdové fotografie. A dokonce jsem několikrát narazila také na inzerát od českých firem, které nepoužité leč designově zastaralé postele prodávali se slevou. Což mě příjemně překvapilo a tak jsem kromě postele, začala hledat i další drobné doplňky, které jinde byly buď dražší, nebo neměly fotky. Nakonec jsem si sjednala schůzku s jedním prodejcem, kde jsem měla možnost postel vidět na vlastní oči a trochu si ji ozkoušet. Opravdu jsem ji koupila a nákup na s bazaru můžu doporučit.

S bazar je součástí seznam teamu, který má pod sebou email, zpravodajství a počasí, prohlížeč, katalog firem a podobně. Je to jedna z největších českých domén a starší lidé jsou s ní uživatelsky velice spokojeni. Je to pochopitelné hned z několika hledisek. Počítače v dnešní době už jsou sami od sebe poměrně složité. A anglické vyhledávače jsou k ničemu lidem, kteří tento jazyk neumí. Seznam tak nabízí opravdu všechny produkty a nemusíte hledat na dalších x prohlížečích. To jsou výhody celého seznamu.

Vraťme se ještě na chvíli k s bazaru. Pokud inzerujete své věci k prodeji neb poptáváte, tak jako to bylo v mém případě, je zde přesný návod, jak se na bazaru chovat. Pokud si inzerent přečte všechny pokyny, bude si stoprocentně vědom všech pozitiv a hrozeb, na které zde může narazit. S bazar je jednoduše ovladatelný, kde se hned nahoře po načtení stránky ukážou všechny kategorie, které s bazar nabízí. Vedle každé kategorie najdete číslo, které napovídá, kolik inzerátu obsahuje.

Na každé stránce ale existuje nějaká nedokonalost, která by se dala jistě vylepšit. Pro s bazar je to chybějící stránka, kde by mohli nakupující podat recenzi o uživateli a svém nákupu. Tento hodnotící prvek totiž často pomáhá lidem v rozhodování se a také se jím zamezí nekalí prodejci. Poslední důležitá informace pro prodávající, pokud se rozhodnete umístit svůj inzerát na s bazar, připravte si 29,- nebo 39,- za sedm dní. Oproti některým dalším internetovým bazarům je to poměrně normální cena. Samozřejmě na internetu najdete i bazary bez nutnosti za inzeráty platit, ale posuďte raději tyto stránky sami.