Nízkoenergetické domy na klíč

Dům patří dnes mezi velmi lukrativní bydlení. Stále více lidí při pořizování vlastního bydlení přemýšlí nad tím, že místo bytu si pořídí vlastní dům. Vždyť, už jen představa krásného domu se zahradou vyvolá příjemné pocity. Dnes se dá pořídit i dům, který nebude náročný na vytápění a náklady. Tomu se říká nízkoenergetický dům. Kladete si otázku, kde se dá pořídit nízkoenergetický dům? Tak třeba na klíč. Na českém trhu najdeme hodně firem, které se zabývají výstavbou nízkoenergetických domů na klíč.

Jde o domy s nízkými náklady na provoz, které ušetří finance z rodinného rozpočtu. Pokud tedy sníte o bydlení v prostorném komfortním domě, ve kterém můžete nejen aktivně pracovat, ale i se bavit s přáteli, hrát si s dětmi a odpočívat, nízkoenergetické domy na klíč jsou pro vás vhodným řešením. Disponují pohodlným vnitřním prostředím a příjemnou atmosférou. V nízkoenergetických domech na klíč se i během léta i těch největších mrazů drží příjemná teplota. Navíc disponují stálým pocitem čitého vzduchu.


 

Čerstvý vzduch se zde drží bez průvanu při větrání. Nízkoenergetické domy na klíč představují komfortní bydlení za stejné finanční náklady, jako běžná novostavba. Ovšem na rozdíl od běžných staveb můžete uspořit až 90 % nákladů na vytápění. Princip je velice jednoduchý. Nevyužívá žádné náročné techniky, ani nákladného zařízení.

Nízkoenergetické domy na klíč nekladou na svého uživatele vysoké požadavky na obsluhu. Především díky tomu nepotřebují běžný systém vytápění. Využívají pro vytopení domu teplené zisky ze slunce, lidí a elektrických spotřebičů. Dům tak pohodlně vytopí po celý rok.

Mezi hlavní výhody patří především úspora energii. Nízkoenergetické domy na klíč jsou novostavby, které se vyznačují již od svého postavení nízkou spotřebou energie na vytápění. Oproti běžným novostavbám, které podléhají českým stavebně energetickým předpisům, potřebují pouze poloviční i menší množství energie na vytápění. Úspora na vytápění může dosáhnout až 80 % v porovnání se staršími domy.

Hlavními výhodami nízkoenergetických domů na klíč tedy jsou:

  • nízké náklady na vytápění
  • zamezení tepelných ztrát
  • malá závislost na růstu cen energií
  • kratší topné období
  • cenová dostupnost
  • čerstvý vzduch

Stavbu nízkoenergetických domů na klíč vám provede firma. Ušetříte si tak nejen starosti a námahu s výstavbou, ale i finance. Nízkoenergetické domy na klíč jsou vhodnou volbou, především pro mladé rodiny. Rodina tak ušetří finance za teplo a postaví si i cenově dostupný dům.