Mobilní pískování: Revoluční technologie čištění a opracování povrchů

domrea.cz_tryskani-piskovani-ars_cz_nahledovyPustili jste se do čištění fasády, ale nedosáhli jste požadovaných výsledků? Pokud špínu neodstraníte běžnými prostředky, můžete se obrátit na profesionální firmu, která disponuje moderní technikou. V souvislosti s fasádou pak například přístroji Torbo na bázi tryskání pískem. Disponují jimi také kvalifikovaní technici ze společnosti AXIOM REAL. Mají bohaté zkušenosti s čištěním fasád i jiných povrchů všech typů.

Tryskání pískem neboli pískování je moderní technologie, která umožňuje velmi efektivní opracování umělých i přírodních povrchů. Spočívá v proudění částic abraziva (směs písku s vodou) vysokou rychlostí. Díky tomu lze šetrně odstranit nečistoty a nežádoucí prvky. Přístroje Torbo nachází využití při čištění zdiva, cihel, dřeva i kovů. Velmi často se používají také při sanaci betonu.

domrea.cz_tryskani-piskovani-ars_cz_01

Co byste měli o mobilním pískování vědět?

Systém Torbo je velmi variabilní a používá se pro takřka jakékoliv čištění. Velikost plochy a typ povrchu nehrají roli a překážkou není ani nedostupnost elektrické sítě a přípojky vody. Stroje se obejdou bez připojení k externím médiím a díky elektronickému nastavení lze redukovat prašnost při práci až o 95 % oproti klasickému tryskání.

Výše uvedené výhody přístroje Torbo předurčují pro práci v místech, kde by jiné systémy neobstály. Mobilní pískování se uplatňuje v exteriérech i interiérech, a to i v zastavěných lokalitách. Provoz zařízení nijak významně neomezuje život obyvatel.

domrea.cz_tryskani-piskovani-ars_cz_02

Proč je pískování tak účinné?

Směs abraziva proudí na opracovávaný povrch rychlostí kolem 300 m/s. Dokáže tak vyvinout vysokou kinetickou energii, která je předpokladem potřebného abrazivního efektu. Poměr písku a vody je standardně 80:20, ale lze ho změnit až na 10:90.

Pokud vás tryskání pískem zaujalo, podívejte se na ukázky realizovaných prací na www.tryskani-piskovani-ars.cz.