Podlahové krytiny do každé místnosti

Volba podlahové krytiny je důležité rozhodnutí. Každá místnost má své specifické požadavky – koupelna, kuchyně, obývací pokoj – a je důležité zvolit správnou krytinu, aby splňovala nejen jednotlivé požadavky, ale abyste se díky ní cítili ve svém domově dobře i vy.

Kamenná a keramická dlažba

V některých místnostech je nejvhodnější zvolit na podlahy právě dlažbu. Nejčastěji se jedná o koupelnu a WC, což jsou místnosti, ve kterých se nejen může držet vlhkost, ale obzvlášť v koupelně je voda často také na zemi. Kamenná nebo keramická dlažba se snadno udržuje, stačí ji občas setřít vodou a běžnými saponáty.

Další místností, kam se perfektně hodí dlažba, je chodba nebo předsíň – místnost, která je velmi frekventovaná. Všichni víme, že občas něco zapomeneme doma, někdy také dost spěcháme a nemáme čas se znovu zouvat, když se pro věc vracíme. Pro chodbu jsou tedy dlaždice také ideální právě kvůli jejich snadné údržbě. Kamenná dlažba je také dobrým vodičem, proto se doporučuje použít, pokud budujete podlahové topení.

Dostupný je nespočet různých vzorů a barev dlaždic, k výrobě se nejčastěji používá žula a mramor, pořídit si můžete také dlažbu z křemene, který se používá méně. Všechny tyto přírodní materiály jsou jedinečné, takže budete mít doma skutečný originál.

Dřevěná podlaha

Dřevo je nádhernou klasikou, která však vyžaduje opatrnou a pečlivou údržbu. Tento materiál má vynikající izolační vlastnosti a velmi dlouhou životnost. Dřevěné parkety jsou stále v oblibě, pozor si však musíte dávat na vodu. Koupili jste dům se staršími parketami? Pokud ano, dávejte pozor, když zaléváte květiny nebo jinak manipulujete s vodou – může za ně zatéct a zůstane na nich flek. Vše však může vyřešit kvalitní nalakování.

Laminát, PVC

Laminát je vhodná podlahová krytina hlavně do kuchyně. Skvěle totiž odolává vlhkosti, navíc je dostupná v mnoha různých provedeních za příznivou cenu. Laminát můžete sehnat i v imitaci dřeva, které vypadá velmi dobře. Celá podlaha je navíc velmi snadno udržovatelná. Lze ji setřít mokrým hadrem a vhodné je i použití různých saponátů.

Další podlahovou krytinou je PVC, které může mít podobný vzhled jako laminát. Vyznačuje se opravdu velkou životností a velmi snadnou údržbou. Vyrábí se v mnoha provedeních, šířkách a také různých tloušťkách.