Posíláte často malé zásilky? Používejte bublinkové obálky

V současné době existuje nepřeberné množství obalových materiálů, přičemž od pradávna se používá bublinková fólie, ze které jsou vytvořené i takzvané bublinkové obálky. Zjišťovali jste snad někdy, kdo za výtvorem, jako je bublinková fólie, stojí? A kdy vůbec tento druh obalového materiálu vznikl?

Jaká je historie bublinkové fólie?

Bublinková fólie spatřila světlo světa v roce 1957. Za její vznik se zasloužili dva muži, a to konkrétně americký inženýr Alfred Fielding a švédský vynálezce Marc Chavannes. Původně se využívala jako 3D tapeta, která byla nejprve vyráběna ručně, ale po několika měsících na scénu nastoupil stroj. Bohužel, návrh se neujal tak, jak si vynálezci představovali, až nakonec Fieldinga napadlo, že by se mohla bublinková fólie využívat jako obalový materiál chránící zásilku před nárazy.

Chavannes a Fielding si svůj nápad vzápětí patentovali. Netrvalo dlouho a bublinková fólie se začala vyrábět masově. A dnes snad neexistuje země, kde by nebyla bublinková fólie (anglicky bubble wrap) známá.

Z bublinkové fólie vznikly bublinkové obálky

Samozřejmě bublinkovou fólii můžete zakoupit samostatně, nicméně pro menší zásilky jsou vhodné spíše bublinkové obálky. Jestliže se tedy obáváte, že by bylo zboží, které potřebujete zaslat například svému zákazníkovi, během přepravy poškozeno, sáhněte po bublinkové obálce. Přece jen, přepravci jsou známí tím, že nedávají pozor na balíky, natož tak malé. Jednoduše je hodí do dodávky, a potom zákazník dostane do rukou poškozený produkt, což vám neudělá dobré jméno.

Bublinkové obálky jsou k dostání navíc v mnoha barevných variantách od růžové přes modrou až po bílou. Objednejte si bublinkové barevné obálky na internetu ve větším množství, čímž ušetříte spoustu peněz. Zároveň se připravíte na nápor ze strany zákazníků. Jakmile si u vás začnou objednávat jeden produkt za druhým, nebudete stačit balit a posílat, a proto mějte obalový materiál v zásobě.