České ložnice

Od postele do ložnice očekáváme pohodlí, abychom měli kvalitní spánek, a ráno se cítili odpočatí. Postel z masivu nám dlouho vydrží, je z čistě přírodního, kvalitního materiálu. Je vyráběna ručně, takže v podstatě je každá originální. Vyrábí se hlavně ze smrku, borovice a buku. Postel nám vydrží dlouhé roky. Stačí vyměnit matraci, a postel nám slouží dál. Můžeme si vybrat i takovou, která má úložný prostor. Ten se vždy hodí v každé domácnosti. Ukládat tam můžeme lůžkoviny, nebo věci, které moc často nepotřebujeme.

Ke každé posteli patří noční stolek, na odkládání drobností. České ložnice z masivu nám vydrží celý život. Při výrobě se používá pouze kvalitní dřevo, proto se nemusíme bát, že by nám nevydržela dlouhá léta. Máme možnost si vybrat laťkový, nebo lamelový rošt. Lamelové rošty mohou být polohovací, což je opravdu velká výhoda. Máme možnost si zvolit polohu, která nám nejvíce vyhovuje. Na trhu jsou takzvané motorové rošty. To znamená, že si ovladačem nastavíme polohu, jakou chceme, aniž bychom museli vstát z postele. Lépe se tak sleduje televize z postele, hodí se i při čtení. Jsou i bezdrátové ovladače. Polohovatelný rošt používají i v nemocnicích. Nosnost roštu je 120 kg. Unese skoro každého, kdo nemá velkou nadváhu.

Ložnice má být pohodlná

Ložnice si určitě zaslouží postel z kvalitního materiálu. Je to místo, kam uléháme po celodenním shonu, takže musí být samozřejmě i pohodlná. Má vyzařovat příjemnou atmosféru, a pak budeme mít klidný spánek, při kterém si báječně odpočineme. Když je ložnice příjemně zařízená, krásně se nám v ní lenoší. Ve velké posteli se lenoší, i spí bezvadně. Kvalitní matrace je nutností. Určitě by se na ni nemělo šetřit.

Noční stolky k manželské posteli neodmyslitelně patří. Je potřeba si kam dát lampičku, budík, či knihu. Ideální je, když máme za ložnicí šatnu, kam se nám vejde veškeré oblečení. To potom není v ložnici potřeba skříň, a ložnice potom působí vzdušněji. Určitě není vhodné, zaplnit celou ložnici nábytkem, pokud to není nevyhnutelně nutné. Když nemáme možnost šatny, pak je třeba vybrat vhodnou skříň, kam budeme ukládat svoje oblečení. Na drobné prádlo se výborně hodí komody, se zásuvkami. Tam jsou drobnosti přehledně uklizeny.

Některé ženy chtějí mít v ložnici toaletní stolek. Když je dost místa, proč ne. Určitě se do každé ložnice hodí. Je jen potřeba zvolit pro veškerý nábytek v ložnici stejný materiál. Výmalba ložnice by také měla ladit s nábytkem. Určitě se nedoporučují křiklavé barvy. Vhodné jsou světlé pastelové barvy, nebo čistě bílá. Bílá barva se nakonec hodí ke všemu. I výmalbou se dá docílit klidu v ložnici.

České ložnice mají na našem trhu široké zastoupení

Je u nás dost výrobců nábytku, které vyrábějí mimo jiné i krásné, a praktické skříně, vhodné do ložnice. Šatní skříně jsou ve většině případů kombinované s policovými. Šatní skříně mají tyče na zavěšení ramínek na bundy, kabáty, a ostatní oděvy, které je lepší pověsit, než složit. Moderní skříně mají vysouvací tyče, pro usnadnění věšení oděvů. Je to velmi praktická věc. To stejné je i u polic, které je možno vysunout.

Praktickým řešením je pořídit si skříně na míru. Vyplníme tak dokonale prostor, skříně nepřekáží, a ušetří se tak místo. V malých bytech se určitě uplatní posouvací dveře. Nepotřebujeme díky tomu větší prostor. V dnešní době je tolik možností vybrat ten správný nábytek, jak nikdy v minulosti nebylo. Můžeme si vybrat materiál, barvu, i kování. České ložnice můžeme mít celé na zakázku. Je to úplně ideální. Zvolíme si u všeho nábytku rozměry, a máme tak celou ložnici podle našich představ. V takové ložnici se budeme cítit příjemně, a bude se nám v ní dobře spát, i odpočívat.