Pozor na nástrahy koupelny!

Pozor na nástrahy koupelny!

Koho by napadlo, že právě koupelna, kterou každý z nás využívá každý den několikrát, by nám mohla i ublížit … Samozřejmě nic není jenom tak a sama koupelna nám nohy nepodtrhne …pokud tomu ovšem my sami pomůžeme, mohou se nám stát v koupelně nehezké věci.

Pozor zejména po sprše!

Větší pozor bychom si měli dávat zejména po sprchovánívana zůstane mokrá a úplně klidně se může stát, že po zbylé vodě ve vaně uklouzneme. Nestává se to příliš často, ovšem jak se říká: „Náhoda je blbec!“.

Riziko uklouznutí v mokré vaně je o dost vyšší u malých dětí, nežli u dospělých …malé děti, které ještě neumí tak dobře udržet rovnováhu a ve vaně blbnou (skáčou a dovádí, křičí a brečí apod.) poměrně snadno uklouznou a následky raději ani nebudeme domýšlet.

Pády mohou být i smrtelné …

Bezesporu je šance uklouznutí v mokré vaně, může se ovšem stát, že se nám zamotá hlava, nedokážeme to ustát a pak se probouzíme na zemi s bolestí hlavy a v těch horších případech i rozbitou, krvácející hlavou. Nejhorší možností je pád, který bude mít smrtelné následky.

Pád z velké výšky na tvrdé dlaždičky nebo na kraj vany je velmi zrádný a bohužel v některých případech může být i smrtelný. Obvykle se lidé při pádu snaží chytit čehokoliv kolem sebe, čeho by se mohli přidržet, než mdlo přejde …a právě pro takové případy jsou dobrým řešením madla, kterých se v takovýchto případech lze přidržet. Používají je i lidé, kterým se z vany těžko vstává, zejména pak staří lidé.

Pouze do hluboké vany?

Není pravidlem, že kdo chce madlo, musí mít vanu …tedy, alespoň ne takovou, jakou si mnozí představíme pod tímto slovem (velká, hluboká vana, ve které se dá sprchovat i koupat), ale madla se bezesporu hodí i do sprchových koutů, který je možná i sám o sobě o něco bezpečnější, než velká vana. A pokud se Vám do koupelny nehodí bílá madla, která jsou nejběžnější, není problém trochu více pátrat a zvolit jinou brvu, třeba stříbrnou.