Sprchový kout či vana? Co vybrat

Sprchový kout či vana? Co vybrat

V některých domácnostech vznikají dohady zejména při renovacích koupelen, zdali si pořídí vanu či pouze sprchový kout. Vanu požadují většinou ženy a sprchový kout zase naopak muži.

Mnohdy dochází k tomu, že se obě strany vzájemně nechápu, zejména však muži považují vanu, tedy koupání se za zbytečné a za plýtvání vody. Ženy si ale zase rády při koupeli oddychnou a odreagují se. Pro romantiky se mj. může stát právě i vana romantickým prostředkem.

Sprchový kout vs. vana

Jak si mnozí lidé myslí, při koupání se spotřebuje větší množství vody, než při sprchování. To je ovšem mnohdy velký omyl. Samozřejmě záleží, kdo se jakým způsobem sprchuje nebo koupe. Kdo je zvyklý napouštět si plnou vanu vody, sprcha ho jen tak nepřekoná.

Samozřejmě zase záleží na tom, jestli se někdo sprchuje rychle či pomalu. V tom druhém případě vyjde spotřeba vody při sprchování a při koupání téměř nastejno …a kdo si ještě ke všemu nenapouští úplně plnou vanu, spotřebuje v mnoha případech vody méně.

Řešení pro oba případy …

Pokud se nemůžete dohodnout, zdali si pořídíte sprchový kout či vanu, existuje řešení, jak lze vyjít vstříc oběma.

Jednoduše si pořiďte vanu v kombinaci se sprchovým koutem. A uvidíte, že ani ženy se nebudou koupat dennodenně, ale že mnohdy také upřednostní sprchu, takže se nemusíte bát, že spotřeba vody bude obrovská.

Mj., horká vana alespoň jednou týdně přijde vhod snad každému, dokonce i mužům …existují však i takoví, kteří mají předsudky a odsuzují koupání nejenom kvůli spotřebě vody (to je mnohdy pouhá zástěrka), ale spíše proto, že si myslí, že je to pouze pro holky.

Jak si koupání zpříjemnit …

Koupání není vždy pouze o vaně plné teplé nebo horké vody. Pokud se nejdete do vany čistě „odmočit“ třeba po nějaké náročné túře, ale jdete se do vany spíše odreagovat, neváhejte a dopřejte si vše, co chcete …přidejte si do vody pěnu do koupele nebo i různé oleje, které budou nejenom pečovat o Vaši pokožku, ale zároveň Vám i navodí dobrou atmosféru.

Pokud si chcete udělat příjemnou a romantickou koupel se svým partnerem (partnerkou), neváhejte a použijte např. i svíčky, které rozmístěte kolem vany …a klidně si do vany vezměte i lahev dobrého vína či sektu.