Malování pokojů profesionály aneb šetřete čas i peníze!

Malování pokojů profesionály aneb šetřete čas i peníze!

po malováníMalování pokojů je pro jedny milovanou činností, kdy se mohou vyjádřit svým uměleckým talentem, pro jedny je to peklo. Samotné malování však nemusíte dělat jen vy, můžete tuto práci přenechat profesionálům. Stačí si zavolat zkušené malíře.

Malování bytu

Jednou za čas bychom měli obnovit malbu na stěnách bytu. Je to především díky postupné špíně, kdy se barva mění v nevzhlednou a vybledlou, často jsou stěny i mastné od rukou a navíc se pak může barva i někde drolit. Malování by mělo být periodické, v rozmezí asi 2 let. Samozřejmě, že záleží na prostředí, prašnosti a zátěži na stěny samotné.

Tipy jak opticky zvětšit prostor použitím vhodných barev při malování jsme psali zde.

Malovat byt v panelovém domě je někdy opravdu peklo. Je třeba vystěhovat nábytek a místnost kompletně vyklidit. Co nejde odstranit, to zakrýt igelitem. Problémem malování v bytě mohou být panely samotné. A pro nezkušené kutily může problém ještě větší. Proto lze doporučit pro malířské práce profesionály.

Pozor na vlhká místa

Problémem malování v interiéru mohou být i věčně vlhká místa, kde se barva špatně drží a pokud si nepozveme profesionálního malíře, který místo neošetří, může se nám malba po pár týdnech doslova sloupnout. Využít pomoc profesionálů se ale může vyplatit i v případě, že chceme byt vymalovat nějakou nevšední barvou. Namíchat správný odstín a nanést jej rovnoměrně na zeď, může být pro amatéra náročné.

Přečtěte si také jak se zbavit skvrn od vytopení a dalších nečistot na iDnes.cz.

Malíři pokojů mají své uplatnění i v koupelně, kde je vlhko a teplo a je vhodné stěny speciálně ošetřit. Proto je vhodné i na tyto náročné a nevšedné místa, pozvat profesionálního malíře.

Venkovní práce

Problém malby se objevuje ale i v exteriéru. Může to být natírání domu či chalupy. Pokud si zvolíme nějakou barevnou variantu, rozhodně se pro tyto natěračské práce vyplatí pozvat profesionála. Nerovnoměrně nanesená barva po zaschnutí tvoří nevzhledné fleky a amatér se s nimi nemusí dokázat vypořádat.

Pořádné profesionální malování ušetří čas, ale i finance. Než aby amatér malbu zkazil a bylo ji třeba předělávat, vyplatí se investovat do profesionála.