Dřevná káď anebo vana?

Dřevo je jeden z velice oblíbených přírodních materiálů. A jeho výhodou je, že se z něj dát udělat téměř cokoliv. Běžně doma používáme dřevěné postele, skříně, stoly a židle. Ale co takhle dřevěná koupelna? Pořiďte si jí, a budete se cítit jako v ráji.

Koupelna, která vás očaruje

Mnoho lidí ví, že dřevo je přírodní materiál a právě proto, že se jedná o přírodní surovinu, tak neustále pracuje. A tak i malé dítě ví, že se o dřevo musí pečovat. Například je dobré, aby bylo skryto před deštěm, protože jinak ztrouchniví a podobně. Ovšem dnes existují speciální látky, díky kterým si můžete dovolit mít dřevěnou koupelnu. Jedná se o speciální laky, které dřevo ochrání i před vodou, takže se běžně dělají dřevěné vany či umyvadla a působí to opravdu netradičně.

Každá vana musí být originál

Mnozí už znají dřevěné vany, ovšem jen ve formě starobylých kádí, které se hojně využívají na různá wellness a podobně. Ovšem šikovné ručičky vám do vaší dřevěné koupelny mohou dodat i opravdu krásné dřevěné vany, které budou úplně originální a donesou do vašeho domu luxus. Odborníci totiž dokážou udělat různé tvary, a tak doma můžete mít doma klasickou oválnou vanu, anebo vanu ve tvaru srdce či skořápky od vajíčka, záleží jen na vás a vaši fantazie.

Speciální vana nic speciálního nevyžaduje

Možná někoho zalekne mít doma vanu ze dřeva, protože mají strach, jak se o ni starat. Ve skutečnosti je to stejné, jako byste doma měli klasickou vanu v tom rozdílu, že tato vypadá daleko lépe. Ovšem klidně můžete používat své oblíbené sprchové gely i šampóny. A také můžete vanu umývat saponáty, díky speciálním lakům rozhodně vaně nijak neublížíte. Naopak mnozí tvrdí, že díky speciální impregnaci celé vany se udržuje mnohem lépe v čistotě, než běžné vany.

Šetříme na vanu

Pravdou je, že pokud si budete chtít doma vytvořit krásně luxusní dřevěnou koupelnu, které bude vévodit vana ze dřeva a dřevěná umyvadla, tak budete mít něco výjimečného a opravdu nádherného. Ovšem tento luxus si nemůže dopřát každý, protože práce se dřevem vyžaduje spoustu hodin a trpělivosti a také ony speciální laky, takže se veškeré výrobky pohybují ve vysokých cenových relacích. Ale existují lidé, kteří obětují nějakou tu korunku, aby si vytvořili dokonalé hnízdečko lásky.

Chceme tuhle koupelnu!

Koupelna, kde převažují dřevěné doplňky i vybavení je opravdu něco nádherného, a tak není divu, že vás zaujala a chtěli byste jí také. Pokud už máte našetřeno, tak není problém si koupelnu zařídit. Na internetu najdete mnoho stránek, které nabízejí dřevěné vybavení i doplňky pro koupelnu i ostatní místnosti. A dokonce jsou lidé, kteří vám například vanu udělají na míru, abyste měli opravdu originální kousek.

Dřevěná vana je opravdový luxus. Když si dopřejete vanu ze dřeva, tak se vám bude daleko lépe odpočívat, protože vaše koupelna bude rájem.